24 Nisan 2024 Kripto Para Bülteni

SEC, Franklin Templeton ve Grayscale’in Spot Ethereum ETF Başvurularını Erteledi ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Franklin Templeton

  • Admin
  • 24.04.2024 12:15:00

SEC, Franklin Templeton ve Grayscale'in Spot Ethereum ETF Başvurularını Erteledi – Fidelity'nin Spot Bitcoin ETF'ine 40 Milyon Dolarlık Büyük Yatırım Yapıldı

SEC, Franklin Templeton ve Grayscale’in Spot Ethereum ETF Başvurularını Erteledi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Franklin Templeton ve Grayscale tarafından yapılan spot Ethereum ETF başvurularını sırasıyla 11 ve 23 Haziran tarihlerine erteledi. SEC, bu başvuruları değerlendirmek için daha fazla zamana ihtiyaç duyduğunu açıkladı ve karar süreçlerinin devam edeceğini belirtti.

Fidelity’nin Spot Bitcoin ETF’sine 40 Milyon Dolarlık Büyük Yatırım

Fidelity’nin spot Bitcoin ETF’sine, iki büyük ABD finans danışmanlığı firması tarafından toplamda 40 milyon dolar yatırım yapıldı. Bu yatırım, bir Bitcoin fonuna yapılan en yüksek tek seferlik yatırım olarak yeni bir rekor kırdı. Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas’ın aktardığına göre, Legacy Wealth Management ve United Capital Management of Kansas, FBTC fonuna bu büyük yatırımı gerçekleştirerek fonun önde gelen hissedarları arasında yer aldı.

Worldcoin, WLD Token Arzını %19 Artıracak

Worldcoin, WLD token arzını önümüzdeki altı ay içinde %19 oranında artıracağını duyurdu. 23 Nisan’da yapılan açıklamaya göre, Worldcoin Vakfı’nın bir yan kuruluşu olan World Assets, ABD dışında çeşitli kurumsal ticaret firmalarına her hafta yaklaşık 8,2 milyon dolar değerinde 1,5 milyon WLD token satışı yapacak.

Ethereum Name Service, Yeni '.box' Alan Adlarını Tanıttı

Ethereum Name Service, web tarayıcılarıyla uyumlu '.box' alan adlarını entegre etti. Bu yenilik sayesinde kullanıcılar, e-posta ve web barındırma gibi web2 hizmetleri ile birlikte '.box' alan adlarını yönetici uygulaması aracılığıyla kaydedebilecek. Ayrıca, '.box' alan adları Google Chrome ve Safari gibi popüler tarayıcılarda aranabilir ve e-posta hizmetleriyle uyumlu hale getirildi.

Dijital Varlık Fonlarında İki Haftadır Çıkış Görülüyor

Dijital varlık fonlarında üst üste ikinci haftada toplamda 206 milyon dolarlık çıkış yaşandı. ETF bazında en yüksek çıkış Bitcoin’de 192 milyon dolar ile gerçekleşti. Ethereum ise 34 milyon dolarlık çıkış gördü. Öte yandan, Litecoin, Chainlink ve Polkadot gibi varlıklarda sırasıyla 3,2 milyon, 1,73 milyon ve 1,45 milyon dolarlık girişler kaydedildi.

Venezuela, Petrol Ticareti İçin Kripto Paraları Benimseyecek

Venezuela, ABD’nin yeniden uygulamaya koyduğu yaptırımlara karşılık olarak petrol ihracatında kripto paraların kullanımını artırmayı planlıyor. Ülkenin devlet destekli petrol şirketi PDVSA, finansal engelleri aşmak için kripto paraların benimsenmesini teşvik ediyor.

SKALE Network, Gaz Maliyetlerinden Arındırılmış Yeni Bir Platform Sunuyor

SKALE Network, Ocak ayında 300 milyon işlemi geçtiği ve aylık 30 milyonun üzerinde işlem gerçekleştirdiği bir dönemin ardından, projelere diğer blok zincir ağlarında bulunan gaz maliyetlerinden arındırılmış bir platform sunacağını açıkladı. SKALE, oyun ve yapay zeka gibi sektörlerde önemli bir ölçeklendirme çözümü olarak öne çıkmayı sürdürüyor.

Web sitemizdeki çerezler sadece istatistiksel amaçlar için kullanılır.
Daha fazla bilgi için Çerez Politikamıza göz atabilirsiniz.