14 Mayıs Kripto Para Bülteni

Dijital varlık fonları, dört hafta süren çıkış döneminin ardından geçtiğimiz hafta 130 milyon dolarlık giriş yaşadı ve bu çıkış serisini sonlandırdı.

  • Admin
  • 14.05.2024 12:15:00

Dijital Varlık Fonlarındaki Dört Haftalık Çıkışa Son – GameStop, MemeCoin Pazarını Hareketlendirdi

Dijital Varlık Fonlarında Çıkışların Ardından Yeniden Giriş

Dijital varlık fonları, dört hafta süren çıkış döneminin ardından geçtiğimiz hafta 130 milyon dolarlık giriş yaşadı ve bu çıkış serisini sonlandırdı. En yüksek giriş Bitcoin fonlarında, 144 milyon dolar olarak gerçekleşti. Solana 5,9 milyon dolar, Polkadot 1,2 milyon dolar ve Ripple 0,6 milyon dolarlık giriş sağladı. Ethereum fonları ise 14,4 milyon dolarlık bir çıkış yaşadı.

GameStop'un Etkisi MemeCoin Pazarını Canlandırdı

GameStop hisseleri, cuma günü kapanışının ardından pazartesi günü iki katına çıktı. Bu ani artış nedeniyle hisse ticareti 8 kez duraklatıldı. Bu süreçte Solana tabanlı memecoin GME, %1800 oranında bir artış gösterdi. Diğer memecoinlerde de benzer şekilde büyük artışlar gözlemlendi.

Hong Kong Spot Bitcoin ETF'lerinde Büyük Çıkış

Pazartesi günü, ChinaAMC, Harvest ve Bosera HashKey tarafından yönetilen üç spot Bitcoin ETF’sinin toplam çıkışı, önceki günün 99.99 BTC çıkışına karşılık 519.5 BTC olarak kaydedildi. ChinaAMC ETF’si 251.65 BTC ile en yüksek çıkışı yaşadı, Harvest 147.86 BTC ve Bosera HashKey 119.99 BTC çıkış sağladı. Bu ETF’lerin toplam net varlıkları, cuma günü 262.7 milyon dolardan pazartesi günü 219.7 milyon dolara geriledi.

DeFi Projeleri Lido ve Aave'den Yüksek Gelir Elde Edildi

Son 24 saat içinde DeFi projeleri Lido ve Aave, Bitcoin, Ethereum ve Solana'dan daha yüksek gelir elde etti. DefiLlama verilerine göre, Lido 2,34 milyon dolar ve Aave 1,85 milyon dolar kazanç sağladı. Buna karşın Ethereum, Bitcoin ve Solana sırasıyla 1,84 milyon dolar, 1,34 milyon dolar ve 1,17 milyon dolar gelir elde etti.

Brezilya, Latin Amerika'da Kripto Ticaretinde Lider Konumda

Kaiko’nun araştırma verilerine göre, Brezilya’daki kripto ticaret hacimleri 2024’ün ilk aylarında artış gösterdi. Ülkedeki kripto ticaret faaliyetleri, geçen yılın aynı dönemine kıyasla %30 arttı. Ocak’tan Mayıs 2024’e kadar, Brezilya reali cinsinden kripto işlem hacmi 6 milyar dolara ulaştı, bu da Brezilya’yı Latin Amerika’nın en büyük kripto pazarına dönüştürdü.

FLOKI'den Token Yakma Teklifi

Floki, 2,8 milyon dolar değerinde olan 15,246,000,000 FLOKI tokenini yakmayı öneriyor. Bu tokenler, başlangıçta siyah listeden çıkarılan fazla tokenlerin bir parçasıydı. DAO oylaması sonucu, geri gönderilmeyen tokenlerin yakılması kararlaştırılmıştı. Teklif, etkilenen cüzdanların %1’ini geri verip geri kalanını yakmayı öngörüyor. Onaylanırsa, 154 milyon token geri gönderilecek ve kalan tokenler yakılacak.

Madenciler Satışa mı Geçti?

Kaiko’nun verilerine göre, Bitcoin madencileri gelir baskısıyla karşı karşıya ve maliyetlerini karşılamak için ellerindeki Bitcoinleri satmak zorunda kalabilirler. Madencilik ödülleri ve işlem ücretleri son dönemde düştü. Nisan ayında madencilik ödüllerinin 6.25 BTC’den 3.125 BTC’ye düşürülmesi, madenciler için maliyetleri artırdı. Yeni blok oluşturma maliyetleri yüksek olduğundan, madencilerin Bitcoinlerini satmaları muhtemel görünüyor.

CFTC, FalconX’e 1,8 Milyon Dolar Ceza Kesti

Amerika Birleşik Devletleri Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC), kripto para aracı kurumu Falcon Labs’a yaklaşık 1,8 milyon dolar ceza kesti. 13 Mayıs tarihli bildiride CFTC, FalconX’in vadeli işlem komisyonu aracı kurumu olarak kaydedilmediğini ve dijital varlık borsalarına uygunsuz bir erişim sağladığını belirtti. Anlaşma, FalconX’in ABD’de hizmet vermeyi durdurmasını ve yaklaşık 1,2 milyon dolar tazminat ile 600.000 dolar ceza ödemesini gerektiriyor.

Web sitemizdeki çerezler sadece istatistiksel amaçlar için kullanılır.
Daha fazla bilgi için Çerez Politikamıza göz atabilirsiniz.