12 Temmuz 2024 Kripto Para Bülteni

ABD Enflasyon Verisi Beklenti Altı Geldi ABD'nin son enflasyon verileri, aylık %0,1 ve yıllık %3,0 olarak açıklandı ve beklentilerin altında kaldı. Benzin fiyatlarındaki %3,8'lik düşüş, enerji endeksindeki %2,0'lık azalmaya katkıda bulundu, ancak gıda endeksi %0,2 arttı.

  • Admin
  • 12.07.2000 10:45:00
 

ABD Enflasyon Verisi Beklenti Altı Geldi – Meclis SAB-121 Oylamasında Yeterli Oyu Toplayamadı

 

ABD Enflasyon Verisi Beklenti Altı Geldi

ABD'nin son enflasyon verileri, aylık %0,1 ve yıllık %3,0 olarak açıklandı ve beklentilerin altında kaldı. Benzin fiyatlarındaki %3,8'lik düşüş, enerji endeksindeki %2,0'lık azalmaya katkıda bulundu, ancak gıda endeksi %0,2 arttı. Gıda ve enerji hariç endeksler %0,1 artış gösterdi. Barınma, motorlu taşıt sigortası ve sağlık hizmetleri artarken, havayolu ücretleri ve ikinci el araba fiyatları düştü. Son 12 ayda gıda ve enerji hariç endeks %3,3 artarak Nisan 2021’den bu yana en küçük yıllık artışı kaydetti.

Meclis SAB-121 Oylamasında Yeterli Oyu Toplayamadı

SEC'nin kurumsal kripto varlık hamlelerini olumsuz etkileyen SAB-121 yasasının kaldırılması teklifi mecliste ve senatoda oy çokluğunu sağladı ancak Başkan Biden tarafından veto edildi. Teklifin tekrar meclis ve senatoda oylanıp, %66 oy oranına ulaşması gerekiyor. Dün yapılan oylamada teklif, oy çokluğunu sağlasa da ⅔ oranı geçilemediği için başkanın vetosu geçerli oldu.

Almanya Bitcoin Satışını Neredeyse Bitirdi

Almanya, kripto borsalarına ve brokerlere 10,567 BTC (600 milyon doların üzerinde) transfer ederek Bitcoin rezervlerini hızla tüketiyor. Bu işlem, yetkililerin sahip olduğu BTC miktarını 4,925 BTC’ye (285 milyon dolar) düşürdü. Üç hafta önce 50,000 BTC’ye sahip olan Almanya'nın bu hızla satış yapması, Bitcoin satış furyasının yakında sona erebileceğine işaret ediyor.

MicroStrategy, 1’e 10 Hisse Bölünmesini Duyurdu

MicroStrategy, 1 Ağustos’tan itibaren geçerli olacak 1’e 10 hisse bölünmesini duyurdu. Bu bölünme ile her hisse başına dokuz ek hisse verilecek ve 8 Ağustos’ta ticarete başlanacak. Hisse bölünmesi, hissedarların oy haklarını etkilemeyecek. MicroStrategy, geçtiğimiz ay 786 milyon dolar karşılığında 11,931 BTC daha satın aldı ve toplam Bitcoin varlıklarını 226.331 BTC’ye çıkardı.

SEC, Paxos’a Yönelik Soruşturmayı Sessizce Kapattı

SEC, BUSD ihraççısı Paxos’a yönelik soruşturmasını, herhangi bir yaptırım tavsiyesinde bulunmadan sonlandırdı. Bu gelişme, stablecoinlerin menkul kıymet olarak sınıflandırılıp sınıflandırılmayacağı tartışmalarında önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Paxos, SEC’den aldığı Wells bildirimini reddetmişti ve SEC’nin soruşturmayı kapatma kararı, Binance lehine verilen son mahkeme kararı ile bağlantılı olarak gelecekteki düzenleyici yaklaşımları etkileyebilir.

Alchemy Pay, Mastercard ile İş Ortaklığı Yapıyor

Alchemy Pay, kullanıcı doğrulamasını ve dolandırıcılığı önlemeyi güçlendirmek için Mastercard ile ortaklık kurdu. Mastercard’ın gelişmiş makine öğrenimi kullanan hesap açma çözümü, Alchemy Pay’ın çeşitli hizmetlerinde güvenliği artıracak. Alchemy Pay’ın ağı, 173 ülkede 300’den fazla ödeme kanalı ve 50’den fazla itibari para birimini destekleyerek kripto ve Web3 hizmetlerine erişimi kolaylaştırıyor.

Compound Finance’nin Web Sitesi Hacklendi

Compound Finance’nin web sitesi, ziyaretçileri bir kimlik avı sitesine yönlendiren bir güvenlik ihlali yaşadı. Protokol ve akıllı sözleşme fonlarının güvende olduğu bildirildi, ancak bu, Compound Finance’nin yaşadığı ilk saldırı değil. Kimlik avı saldırıları, kripto alanında önemli kayıplara neden olmuş ve güvenlik uygulamalarının önemini vurgulamıştır.

Web sitemizdeki çerezler sadece istatistiksel amaçlar için kullanılır.
Daha fazla bilgi için Çerez Politikamıza göz atabilirsiniz.